Ali je program AWStats sposoben misliti abstraktno?

Written by Jože Požar on 14 julija, 2013 – 6:18 dop -

         In so internetni stražarji opustošili statistiko moje internetne strani. Opozorili so me, da so razdejali statistične podatke internetne strani, ker bi naj nekaj prenapetega izrekel. Smisel tega nenavadnega obnašanja programa AWStats bi naj bil v tem, da se mi sporoči, da mojo pisarijo na internetu opazuje najvišji gospodar, ki daje modrost po internetu in je odgovoren za neoporečnost internetnega sveta. Se pravi, ko gospodar oceni, da sem se izrazil v obliki prikazni, nastopi njegov princip nesvobode in učinkovanje v načinu razdejanja statistike. Tega dejanja seveda ni treba vzeti z vso resnostjo, saj se z razdejanjem statistike želi pokazati zgolj to, da obstaja na internetu princip nesvobode, ki lahko učinkuje pozitivno na tiste nesrečnike, ki ne spoštujejo internetne morale. Tako da opustošenje statistike razumem kot vmesno igro gospodarja, ki me opozarja, da naj delujem na internetu po pameti božji. V kolikor ne bom, bo izveden princip nesvobode ali abstraktno nasilje, ki lahko svet statistike degenerira.
 
Internetna-straza

Filozof Martin Heidegger je imel prav, ko je zapisal, da je kibernetika naravnana na to, da pripravi in postavi nadzor nad procesi, ki jih je moč brez izjeme krmiliti.

 
         Da je statistika moje internetne strani popačena in da prikazuje pomnoženo zbiranje podatkov, so poskrbeli internetni stražarji. Oni so statistiko najprej zunanje pametno uredili z dodatki ali pridanimi podatki, ki so nekakšni error-ji. To je bilo dovolj za to, da je statistika začela prikazovati napačne podatke; povečalo se je število obiskov in s tem vsi tisti kazalniki, ki so zajeti v statistiki. Drugače rečeno, internetni stražarji so s »pametnim ukazom« uresničili to, da se je obisk moje internetne strani precej povečal. In ta izumetničena dejavnost bi naj zagrenila moje počutje, saj je z njo porušena dejanska zabeležba obiskov.

         Ampak to še ni vse. Potem ko so internetni stražarji razdejali statistiko moje internetne strani, je sledilo opazovanje in tisto neko obnavljanje napačnih pokazateljev, ki se ni moglo ustaliti in je skrbelo za nenehno gibanje podatkov. Se pravi, napočil je čas, ko sem se moral vprašati, kaj sem na internetni strani tako napačnega zapisal, da sem prebudil internetne stražarje ali tisti princip nesvobode. Sem mogoče napisal kaj takega, kar bi lahko škodilo kaki ugledni glavi ali celo programu AWStats, ki se je naenkrat začel obnašati, kot da zna misliti abstraktno? Sem s kako napačno zapisano besedo zbudil njegovo radovednost? Preprosto ne vem, kaj sem tako hudega zapisal, da je gospodar razdejal statistiko moje internetne strani? Kaj pa če sem s kako mislijo zadel ob žulj gospodarja, ki ga je dobil od onega silnega predvidevanja in prerekanja o tem, kakšno bo jutri vreme? Mogoče pa bi moral vsak napisan tekst najprej poslati njemu v pregled? Kaj pa vem, najbolje bo, če v prihodnjih spisih upoštevam nasvet gospodarja. Tako ne bom napisal nobene neumnosti več in mir bom imel pred njim.

         PS: Če v ozadju interneta ne bi bilo onih stražarjev, potem bi res lahko pomislil, da je program AWStats sposoben misliti abstraktno in da je opustošenje statističnih podatkov njegov izdelek. Sicer pa menim, da je opustošenje statistike pridelek principa nesvobode.


Posted in Neizpolnjena abstrakcija | No Comments »

Post a Comment