Dejavnost izobraženca in zmanjšan obisk na moji internetni strani

Written by Jože Požar on 21 junija, 2015 – 6:52 dop -

         Ko sem objavil »spretnosti« o izobražencu, se je močno zmanjšalo število edinstvenih obiskovalcev na moji internetni strani. To je znamenje, ki zrcali, da izobraženec ne vzdrži nobene nasprotujoče ocene ali mnenja, ki razodeva njegovo pomanjkljivo odsvojitev. Ona je namreč obča sprevrnitev momentov in odtujitev, s katero rešuje dovršenost sebstva osebe ali realizira svoj čisti uvid, ki je neposredna dejanskost ali sebi enaka abstrakcija kot gotovost samega sebe. Povedano enostavno, to je njegovo predstavljanje, s katerim si on odtuji svojo osebnost.

         Da se je zmanjšalo število edinstvenih obiskovalcev moje internetne strani, je menda prispevalo to, da sem v tekstih nekaj besed namenil »spretnosti« izobraženca ali njegovi odsvojitvi. No, ne glede na to, jaz ne mislim zaradi zmanjšanja števila bralcev prenehati pretresati lagodno dejavnost izobraženca. Mnenja sem, da je odnos izobraženca do predmeta pomanjkljiv. Zato je prav, da kaj povem o njegovi odsvojitvi in elementu vedenja, ki bi ga moral spoznavati najprej on. Namreč izobraženec se odtuji kot razloček od sebe, ki je tisto primerno občemu. To je neposredna dejanskost ali enostavno čisto sebstvo, ki ga ne gre dojeti kot postavljeno sebstvo zavesti, ampak kot bivanje njegove odtujitve. Ona odkrije, da ni dejaven s principom, ampak tako, da svoje naravno sebstvo zgolj odtuji. To pa je tista aktivnost, s katero predstavi zgolj abstraktno moč izobrazbe. Njegova izobrazba, in to je mogoče tudi zaznati, pa običajno stopa pred njim kot abstrakcija, ki naznanja, da sebstvo zavesti izobraženca vsebuje vrhunsko izobrazbo.
 
Moja-internetna-stran-Odpuščanje osebe iz oblike sebstva je dvig sebstva v predstavo, ki je čista sebe vednost.
 
         Torej, jaz sem na internetu aktiven tudi z namenom, da izrazim kaj o dejavnem duhu in o principu čistega vedenja. Spotoma pa tu in tam pogledam pod prste izobražencu, vendar ne z namenom, da se neugodno izrečem o njem kot osebi, temveč da kaj povem o odsvojitvi duha. Zakaj tisto, kar on izraža in je bivanje čistega sebstva, je predstavljeni jaz, ki je njegovo drugo sebstvo ali izražena abstraktna širina vedenja sploh. In ravno to, da izobražencu ne gre za izpeljavo predmetne substance, ampak za odsvojitev moči, je tista pomanjkljivost, ki bi jo naj izobraženec odpravil na način odsvojitve samozavedanja, s katerim duh postavi sebe kot predmet.

         Ne glede na zgornja izhodišča, na moji internetni strani se je zmanjšalo število bralce. No, jaz ostajam sebi zvest. Na internetu sem dejaven zlasti z namenom, da pridelujem drugačen svet in da svojo lastno glavo razmišljam. Mogoče pa k zmanjšanju obiska bralcev prispevajo tudi vsebine, ki so mestoma posebej zahtevne in so za nekoga nerazumljive. Če pa bi izpovedoval sebstvo kot čisto sebstvo ali sebi enako vedenje, bi deloval enostransko in kot prepričanje dolžnosti. Potem tudi ne bi bil nobena zmožnost duha, ampak jaz, ki piše zato, da bralcu predstavi sebe kot osebo.

         Naj današnji sestavek izpeljem z dognanjem. Izobraženec je nenazadnje svojo aktivnostjo najobilneje pripomogel k temu, da je naša dežela danes na sebi nekakšna abstraktna zmešnjava neizpolnjenih abstrakcij, ki jih je pomagal inštalirat on. O tem namreč danes govorijo na novo instalirane »ideje« ali popravki, ki so nekakšne abstraktne izboljšave prejšnjega stanja. Nekdanjost namreč izraža, da realnost ni bila dojeta kot njej pripadajoča dejanskost; ta pomanjkljivost pa še ni odpravljena, pa je zato prav, da se o dejavnosti izobraženca govori in beseduje.


Posted in Neizpolnjena abstrakcija | Komentarji so izklopljeni za Dejavnost izobraženca in zmanjšan obisk na moji internetni strani

Sorry, comments for this entry are closed at this time.